Svijet

Ispovijest ukrajinskih boraca iz Azovstalja koji su se predali Rusima: Liječe nas, hrana je odlična

Ministastrvo odbrane Ruske Federacije objavilo je prvi snimak sa zarobljenim ukrajinskim vojnicima iz pogona Azovstalj, koji se sada nalaze na liječenju u bolnici u Donjeckoj narodnoj republici.

Foto: Borba

Nalazim se u bolnici u gradu Novoazovsku. Moj stav je normalan. Nemaju neurofizički ili psihološki uticaj na mene. Pogledali su mi nogu i rekli da je sve u redu. Hrana je odlična”, rekao je Viktor Šapošnjikov, zarobljeni vojnik ukrajinskih trupa, u snimku Ministarstva odbrane, a prenose „Novosti“.

Zarobljeni pripadnik Nacionalne garde Ukrajine Danil Žučenko se sa svoje strane složio da je „sadržaj odličan, stav odličan“.

Prema riječima mladića, usled rane od gelera, slomljena mu je tetiva na nozi.

Pomažu, liječe. Rekli su da će poslije šest mjeseci rehabilitacije, u teoriji, sve biti u redu”, dodao je Zučenko.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, od srijede ujutru, u poslednja 24 sata, iz Azovstalja su se predala 694 vojnika i militanata bataljona Azov (protiv jednog broja pripadnika istražuju se krivični slučajevi u Rusiji), uključujući 29 ranjenih.

Za samo dva dana oružje je položilo 959 ljudi, među kojima 80 ranjenih. Od njih, 51 je zahtijevalo bolničko lečenje i oni su poslati u bolnicu Novoazovsk u DNR.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad