Region

Iskopali tunel dug 40 metara: Spriječeno bjekstvo zatvorenika u Skoplju

Grupa zatvorenika u skopskom zatvoru „Idrizovo“ spriječena je u namjeri da pobjegne kroz iskopani tunel, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Foto: Borba

Kako se navodi, iz najvećeg makedonskog zatvora kroz tunel je namjeravala da pobjegne grupa od najmanje osam zatvorenika, osuđenih za teška krivična djela – od 10 godina do doživotnog zatvora.

Precizira se da je MUP, nakon dobijenih kriminalističkih sazanja da grupa priprema bjekstvo iz zatvora, sproveo kriminalističko-operativne aktivnosti provjere te informacije i rezultate dosatavio Upravi za izvršavanje sankcija.

Ta uprava je, navodi se, provjerila mjesto za bjekstvo i pronašla iskopan tunel dug oko 40 metara.

Tunel se nalazi pored objekta koji je služio za odlaganje uglja u pravcu zaštitne ograde, iza koje se nalazi žensko odjelenje, a u neposrednoj blizini zgrade zatvorenog odjeljenja zatvora, na dubini od oko jedan metar i prečnika oko 80 santimetara, osiguran poprečnim gredama i ciglama.

„U tunelu je pronađeno nekoliko plastičnih korpi sa vezanim užadima, kojima se izvlačila iskopana zemlja i električni kabl sa sijalicom koji je služio za osvjetljenje“, navodi se u saopštenju MUP Sjeverne Makedonije.

Dodali su da se u koordinaciji sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzimaju dodatne mjere i aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad