Vijesti

Inspekcije Uprave juče pojačano kontrolisale ugostiteljske objekte i fudbalske utakmice

U srijedu veče 24.11. 2021.godine inspekcije Uprave za inspekcijske poslove nastavile su akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u svim opštinama u Crnoj Gori, uz asistenciju pripadnika Uprave policije. Kontrole su vršene sa posebnim akcentom na poštovanje sprovođenja epidemioloških mjera kao i ograničenja upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima. Tom prilikom kontrolisano je ukupno 139 ugostiteljkih objekata i utvrđene su tri nepravilnosti za koje je podnešen jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i jedna krivična prijava.

Foto: Lider Media

Inspekcija za sport, uz asistenciju pripadnika Uprave policije takođe je u srijedu sprovela akciju obilaska fudbalskih utakmica koje su se odigrale u okviru Kupa Crne Gore u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu.

Kontrole su vršene sa akcentom na to da li postoji lice koje prati kontrolisanje mjera i posjedovanje covid potvrda, da li je kapacitet stadiona popunjen u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i da li je obezbijeđena propisana distanca između gledalaca.

Za sve eventualne nepravilnosti subjekti će se kažnjavati u skladu sa važećim odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Napominjemo da inspektori za sport Uprave za inspekcijske poslove nastavljaju akcijske kontrole i u nedjelju kada će se odigrati zakazane utakmice u najavljenim terminima.

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove nastavljaju organizovane akcijske kontrole i za dane vikenda (petak veče 26.11.2021. i subota veče 27.11. 2021.g), posebno na teritoriji opština Podgorica, Nikšić, Tivat i Budva. U okviru pojačanog nadzora kontrolisaće se kako ugostitesljki objekti tako i tržni centri, prodajni objekti i svi drugi objekti u kojima tržišna inspekcija ima nadležnost za postupanje. Kontrolama će se obuhvatiti kako poštovanje epidemioloških mjera u navedenim objektima, tako i poštovanje odredaba Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda. Takođe, imajući u vidu najavljeno održavanje modnih revija “Fashion Week Montenegro” i ovi događaji će biti predmet nadzora naših inspekcija.
PR služba Uprave za inspekcisjke poslove.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad