Vijesti

Inspekcija otkrila 11 nepravilnosti u radu ugostiteljskih objekata u Podgorici i Nikšiću

U petak veče inspekcije Uprave za inspekcijske poslove uz podršku komunalne inspekcije i Uprave policije, sprovele su akcijsku kontrolu ugostiteljskih objekata u Podgorici i Nikšiću, kada je obiđeno ukupno 60 ugostiteljskih objekata objekata i utrvrđeno 11 nepravilnosti.

Foto: Dnevnik Juga

Kako navode iz Uprave za inspekcijske poslove, po pitanju kontrole epidemioloških mjera, u ova dva grada podneseno je sedam krivičnih prijava jer ugostitelji nisu obezbijedili lice koje će kontrolisati kovid potvrde, pa su gosti bili u lokalu bez ovih potvrda.

– U Nikšiću je podnijet jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nepoštovanja epidemiološke mjere Ministarstva zdravlja a odnosi se na nenošenje maski od strane zaposlenih u ugostiteljskom objektu, kao i na konzumaciju duvanskih proizvoda u lokalu – navode oni.

Takođe u Nikšiću, kako dodaju, zapečećan je jedan ugostiteljski objekat jer vlasnik nije posjedovao odobrenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

– Zbog neposjedovanja odobrenja za rad izdate su i dvije novčane kazne u iznosu od 2.200 eura, a jedna kazna od 150 eura zbog konzumacije duvanskih proizvoda u lokalu . Napominjemo ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, i podsjećamo da ćemo intezivnu kontrolu ugostiteljskih objekata sprovoditi i večeras – upozoravaju oni.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad