Svetinje

Iguman manastira Ostrog donirao 15.000 evra bolnici

Foto: canva stock

Iguman manastira Ostrog arhimandrit Sergije je, u susret prazniku Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, uručio Bolnici za plućne bolesti “Doktor Jovan Bulajić” u Brezoviku kod Nikšića 15.000 evra, što je deo sredstava za nabavku medicinske opreme.

Direktor Bolnice Predrag Pejović rekao je da će ovaj vredan prilog od manastira Ostrog biti od koristi mnogim pacijentima.

„Reč je o aparatu za merenje telesne pletizmografije transfer faktora, spirometrije, MIP/MEP, sa kabinom u kojoj se koristi 3D fleksibilna ruka na kojoj je sistem za merenje, kolica sa izolacionim transformatorom i računarom“, naveo je Pejović.

On je istakao da je za Bolnicu u Brezoviku svaki prilog dar koji prihvataju sa puno poštovanja, a da prilog od Crkve ima posebnu vrednost i poštovanje.

Arhimandrit Sergije je kompletnom lekarskom i medicinskom osoblju u Brezoviku poželeo uspeh u vršenju odgovorne i humanitarne lekarske dužnosti, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

U saopštenju je navedeno da je poklon Bolnici u Brezoviku uručen uz blagoslov mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Srpska pravoslavna crkva (SPC) proslaviće u nedelju, 12. maja, Svetog Vasilija Ostroškog, čije se mošti kao čuvaju u manastiru Ostrog u Crnoj Gori i mesto su hodočašća za vernike svih religija.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad