Vijesti

Hrvatski šef diplomatije: Dodik je činjenica i sa njim treba razgovarati!

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je “činjenica” i s njim, kao i sa svima koji donose odluke, treba razgovarati, izjavio je danas u Briselu hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman.

Foto: Kurir

Na pitanje je li Dodik hrvatski prijatelj ili problem, Grlić Radman je rekao da je to pojednostavljeno gledanje.

-To je crno-bijelo gledanje na stvar. Dodik je činjenica i s njim treba razgovarati, naročito Hrvatska, koja ima najdužu granicu sa BiH. Mi smo upućeni jedni na druge i moramo da uložimo sve snage, diplomatske i političke kapacitete, kako bismo doprineli stabilnoj, prosperitetnoj i funkcionalnoj BiH, poručio je Grlić Radman.

Na primjedbu da se s Dodikom družio na rođendanskoj proslavi predsjednika HDZ-a u BiH Dragana Čovića, Grlić Radman je rekao da je bio pozvan na tu proslavu na koju se pristojno odazvao i da ni od koga nije tražio da mu pošalje popis zvanica, prenijela je Hina.

On je, takođe, rekao da je sastanku ministara u Briselu ukazao na rast unitarizma i separatizma u susjednoj državi.

-Ključno je promeniti izborni zakon koji će jamčiti ono što je dogovoreno Dejtonskim mirovnim sporazumom, jednakopravnost i legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u kolektivnim institucijama BiH-istakao je hrvatski ministar.

(Tanjug)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad