Region

Hrvatski ministar pokušao da poljubi Analenu Berbok

Foto: Dan

U raspravi, koja je često izlazila izvan okvira, pa završila i na uvredama, Anka Mrak Taritaš pitala je ministra šta je htio da postigne poljupcem njemačkoj ministarki, zbog čega je, kako tvrdi, dospio na sve svjetske televizije

Ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman u Hrvatskom saboru objasnio je da je njegov poljubac njemačkoj koleginici Analeni Berbok “bio nespretan pokušaj pozdrava”, prenosi N1 Zagreb, N1.rs.

U raspravi, koja je često izlazila izvan okvira, pa završila i na uvredama, Anka Mrak Taritaš pitala je ministra šta je htio da postigne poljupcem njemačkoj ministarki, zbog čega je, kako tvrdi, dospio na sve svjetske televizije.

– To je bio nespretan pokušaj pozdrava sa koleginicom sa kojom se znam već dvije godine, uvijek se pozdravimo. Ako to ne smeta njemačkoj ministarki, ne znam zašto smeta vama, to je bio kurtoazni pozdrav koji je, možda, bio nespretan, u Njemačkoj je to nevažno – izjavio je Grlić Radman.

Njegov je istup, međutim, zasmetao Peđi Grbinu iz SDP-a koji ga je nazvao “seljačinom”. 

– Ovakva seljačina, koji je izvrijeđao Hrvatsku, sve nas, (…) na ovakav način nam docira, opisuje pa nakon svega vrijeđa, a vi ne reagujete – prozvao je Grbin predsjedavajućeg Antu Sanadera, nakon što je bijesno vikao Grliću Radmanu da isključi mikrofon, kako bi se mogao javiti za riječ.

– Zašto se derete, ponašali ste se kao zadnji uličar, koji je to način da ministra tako vrijeđate, nazivate ga “seljačino” – uzvratio mu je Sanader?

Grlić Radman je Grbinov istup nazvao nečuvenim, kazavši da se pokazao kao nasilnik i siledžija, koji ga je, možda, htio i udariti.

– Neka mu to ide na čast – poručio je ministar.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad