Svijet

Hrvatska od ponedjeljka uvodi kovid potvrde

Hrvatska od ponedjeljka uvodi kovid potvrde za ulazak u javne ustanove i državne institucije, najavio je hrvatski premijer Andrej Plenković i naglasio važnost vakcinacije, ukazujući na današnje podatke da od osam najmlađih umrlih od korone, starih između 48 i 59 godina, niko nije bio vakcinisan, javlja Hina.

Foto: Kurir

„Stalno govorimo da je ovo kolektivni napor i još jednom želim da pošaljem poruku našim građanima – protiv kovida se možemo boriti samo svi, ne može se boriti samo dio građana jer bolest pogađa sve“, rekao je Plenković na sjednici Vlade i ponovio najavu Nacionalnog štaba da se od ponedjeljka se uvode kovid potvrde za ulaz u javne ustanove i državne institucije.

Ukazujući na današnje podatke o vrlo visokom broju zaraženih i 66 umrlih, Plenković je ocijenio kako to govori koliko je intenzivan četvrti talas epidemije koronavirusa.

„Od 66 umrlih, 50 nije bilo vakcinisano ni jednom dozom, dvoje samo jednom dozom, a 14 s obje doze, pri čemu su oni uglavnom bili starije dobi s pratećim bolestima. Posebno je alarmantan podatak da od osam najmlađih, od 66 koji su umrli – to su ljudi između 48 do 59 godina, niko nije bio vakcinisan. Taj podatak još jednom govori koliko je važno da se intenzivira vakcinacija“, poručio je premijer Hrvatske.

(Borba)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad