Svijet

Hrvatska od ponedjeljka uvodi kovid potvrde

Hrvatska od ponedjeljka uvodi kovid potvrde za ulazak u javne ustanove i državne institucije, najavio je hrvatski premijer Andrej Plenković i naglasio važnost vakcinacije, ukazujući na današnje podatke da od osam najmlađih umrlih od korone, starih između 48 i 59 godina, niko nije bio vakcinisan, javlja Hina.

Foto: Kurir

„Stalno govorimo da je ovo kolektivni napor i još jednom želim da pošaljem poruku našim građanima – protiv kovida se možemo boriti samo svi, ne može se boriti samo dio građana jer bolest pogađa sve“, rekao je Plenković na sjednici Vlade i ponovio najavu Nacionalnog štaba da se od ponedjeljka se uvode kovid potvrde za ulaz u javne ustanove i državne institucije.

Ukazujući na današnje podatke o vrlo visokom broju zaraženih i 66 umrlih, Plenković je ocijenio kako to govori koliko je intenzivan četvrti talas epidemije koronavirusa.

„Od 66 umrlih, 50 nije bilo vakcinisano ni jednom dozom, dvoje samo jednom dozom, a 14 s obje doze, pri čemu su oni uglavnom bili starije dobi s pratećim bolestima. Posebno je alarmantan podatak da od osam najmlađih, od 66 koji su umrli – to su ljudi između 48 do 59 godina, niko nije bio vakcinisan. Taj podatak još jednom govori koliko je važno da se intenzivira vakcinacija“, poručio je premijer Hrvatske.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad