Vijesti

Haradinaj: Kurti je pobjegao od Amerikanaca, u odnosu sa Srbijom ispali smo krivci!

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj kazao je u emisiji “Presing“ na T7 da aktuelni premijer Aljbin Kurti ne treba da ide u Vašington, jer mu tamo, kako je naveo, jednostavno nije mjesto.

Foto: Kurir

– Mislim da premijer neće ići u Vašington. Ne želi tamo, ne želi da ide. Kao turista možda, iz zabave. Ali, kao kosovski zvaničnik ne želi da ide jer se vidi da je pobjegao od Amerikanaca. U svakoj temi je bježao od njih, čak i u pristupu dijalogu. Sad smo mi krivi što se dijalog ne odvija, a u stvari je Srbija – rekao je Haradinaj.

Dodao je da Kurti ne poštuje SAD i da se osjeća prijatnije sa nekim ljevičarskim pokretima koji ispisuju grafite u Moskvi.

– To nije poštovanje Amerike. On bježi, osjeća se prijatnije sa nekim evropskim, ljevičarskim pokretima, koji nažalost, gravitiraju ka Moskvi – dodao je Haradinaj.

Haradinaj je kritikovao rad aktuelne vlade rekavši da i oni ljudi koji su Kurtijevoj blizini žele da “potone“ i zapitao, šta Kurtijeva vlada radi ili koji je posao odlično odradila.

“Ostavio nas je bez velikih poslova. Vjerujem, a ponekad sam ubijeđen da je neko njemu blizak tu samo da bi ga potopio. Mislim da oko sebe ima ljude, koji imaju samo jedan cilj, da što brže potone- zaključio je Haradinaj.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad