Politika

Grupa “Odbrana izborne volje” pozdravila nove pregovore o vladi: Nema rasprodaje državne imovine ni koalicije sa DPS-om

Foto: Dan

Poručuju i da neće dozvoliti raspodjelu državne, odnosno narodne imovine

Najavljena informacija da će mandatar Milojko Spajić resetovati pregovore o sastavu 44. Vlade Crne Gore obradovala je članove grupe “Odbrana izborne volje”, saopšteno nam je od administratora ove zajednice.

-To je jedini razuman put u rješavanju ove dvomjesečne krize i raduje nas da se konačno došlo na ono što smo zastupali i branili od početka – da se volja građana iskazana na izborima 11. juna mora poštovati a ona je bila takva da vlast treba da čine partije i savezi koji su se borili protiv snaga bivšeg DPS režima ogrezlog u korupciji i kriminalu – rečeno je Adriji iz administratorskog pula grupe “Odbrana izborne volje”.

Uz radost zbog najavljenih pregovora političkih subjekata koji treba da formiraju novu Vladu, sa ove adrese stigla je i jedna briga.

-Minulih dana i nedjelja u formi nezvaničnih saznanja stiglo je mnogo informacija da je pripremljena nova rasprodaja državne, odnosno narodne imovine. I iz nekih javnih iskaza, moglo se čuti o spremnosti prodaje Elektroprivrede i drugih privrednih giganata koji su od strateške važnosti za našu budućnost i ekonomsku nezavisnost. Više vrhunskih ekonomista koji su podržali djelovanje naše grupe, upozorili su nas na pogubnost planova o prodaji takvih državnih kompanija pa pozivamo sve konstituente prirodne antiDPS parlamentarne većine da ne kreću tim putem- poručeno je iz administratorskog pula grupe “Odbrana izborne volje”.

U reagovanju se dodaje da se poruka upozorenja da se ne smije dozvoliti rasprodaja države posebno odnosi na one političke subjekte koji su decenijama uživali podršku naroda opoziciono nastrojenog protiv Mila Đukanovića i DPS-a, između ostalog i zbog toga što su isticali da je rasprodaja državne imovine od strateške ekonomske važnosti za budućnost Crne Gore nedopustiva.

– Teško nam je i da zamislimo da u političkim snagama koje su se decenijama borile protiv pohare Crne Gore ima pojedinaca koji su spremni da zbog ličnih interesa, pristanu na nastavak iste poliitke koju je vodila Đukanovićeva klika. Trebaju li nam reprize afere Telekom i sličnih primjera korupcionaštva na najvišem državnom nivou radi bogaćenja nekoliko familija na štetu naroda? – poručili su oni uz poruku da će narod znati da se odbrani od svih pa i ovakve potencijalne obmane građana.

Iz administratorskog pula zaključili su da podrška resetovanju pregovora o Vladi i formiranju prirodne antiDPS parlamentarne većine podrazumijeva i javni i potpisani ugovor svih aktera da će neće nakon izglasavanja povjerenja novoj Vladi biti naknadnih paktova i koalicije sa DPS-om i satelitima Mila Đukanovića.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad