Vijesti

Građani RS na nogama: Srbi sa zastavama na četiri lokacije međuentitetske linije

Veliki broj građana okupio se na mirnim protestima – „Granica postoji“ na međuentitetskim linijama sa FBiH.

Građani su se okupili na četiri lokacije: Doboju, magistralnom putu Priboj-Tuzla, Istočnom Sarajevu i putu Nevesinje-Mostar, kako bi izrazili nezadovoljstvo pravosuđem BiH.

Na skupu u Istočnom Sarajevu prisutnima se obratio predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović, koji je poručio da neće dozvoliti udar na instutucije Republike Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić poručio je sa protestnog okupljanja na entitetskoj granici na magistralnom putu Mostar-Nevesinje da je danas tu došlo oko 1.000 Trebinjaca, a sutra može da bude i preko 20.000 kako bi poručili da se moraju štititi institucije Republike Srpske.

“Mi smo za Dejtonski mirovni sporazum da se poštuje, kao i da se poštuje institucija predsjednika Republike Srpske bez obzira ko bio”, rekao je Ćurić.

Podsetimo, nakon što je MUP Kantona Sarajevo zabranio održavanje mirnih protesta “Srpska pred sudom” u Sarajevu u znak podrške predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću, Odbor za zaštitu Srba u Federaciji organizovao je na četiri lokacije međuentitetske linije proteste kako bi izrazili nezadovoljstvo pravosuđem BiH.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad