Politika

Glas naroda “Odbrana izborne volje”: Upozoreni smo da je Spajić dogovorio pakt sa DPS-om i da su pregovori sa ZBCG blef!

Foto: Dan

Iz administratorskog pula grupe “Odbrana izborne volje” saopšteno nam je da su od funkcionera “Evrope sad” koji se protivi pokušaju lidera pokreta Milojka Spajića da formira vladu po ukusu Mila Đukanovića, da je vrhuška PES-a već dogovorila pakt sa DPS-om, te da su najavljeni pregovori sa ZBCG samo blef.

Riječ je o izvoru od kojeg smo do sada dobijali samo tačne informacije, što je uznemirilo članove grupe zbog straha da je u toku igranka kojom treba da se obmanu ne samo glasači koji su podržali koaliciju ZBCG, GP URA, Alternativu, Ujedinjenu Crnu Goru, Demokrate… već i većinu građana koji su glas dali Evropi sad vjerujući da je riječ o pokretu koji neće krenuti putem izdaje“, saopšteno nam je iz administratorskog pula grupe “Odbrana izborne volje”.

Prema informaciji izvora s kojim, kako nam je rečeno, administratori grupe imaju redovnu komunikaciju i koji podržava njihov napor da se spriječi postizborna prevara nezapamćena u istoriji Crne Gore, Spajić trenutno može da računa na maksimalno 10 poslanika koji su spremni da sa DPS-om i Đukanovićevim satelitima glasaju za manjinsku vladu PES-a i manjinskih stranaka.

Nažalost, tačno 10 poslanika spremnih da izdaju glasače “Evrope sad” je i dovoljno da bi se realizovao ovaj plan. Nema razloga da sumnjamo u istinitost tvrdnje našeg izvora, ali se još uvijek nadamo da ti ljudi nisu spremni na izdaju takvog formata. Naročito nakon što je iz koalicije ZBCG zvanično poručeno da neće koristit priliku da traže više od onog što im je Spajić ponudio, i koju su i prihvatili prije nego je mandatar potvrdio informaciju koja je dan ranije iscurila iz Bošnjačke stranke, da se ne planira da u vladu budu pozvani predstavnici ZBCG“, rečeno nam je iz administratorskog pula grupe “Odbrana izborne volje”.

Iz pula dodaju da su od drugog izvora dobili i informaciju da je Spajić već ugovorio posao gradnje jadransko-jonskog auto puta koji će spojiti Hrvatsku i Albaniju, koje nemaju ni u planu istovjetnu saobraćajnicu prema Crnoj Gori.

Ne znamo koliko ima istine u ovoj informaciji koja nam je dostavljena, pominju se neki škakljivi detalji s tim u vezi. Nadamo se da je riječ takođe o manipulaciji. Mi smo poručili da se protivimo svakoj rasprodaji državne imovine bez obzira ko bude u novoj Vladi, a da ne govorimo o planovima da se zarad pojedinačnih provizija ulazi u poslove koji treba da podignu neke kompanije bliske DPS režimu. Tri decenije je trajala pohara Crne Gore, ako neko misli da je ovaj narod glup i da će dozvoliti novu, grdno se vara”, poručuju iz grupe “Odbrana izborne volje”, dodajući da je sada na Spajiću da dokaže da nije na putu izdaje naroda i države i postizborne prevare nezapamćene u istoriji Crne Gore, kao i pkatiranju sa političkim krilom mafije.

Prema našim saznanjima među članovima Glavnog odbora PES-a ogromna većina članova ekstremno je protiv paktiranja sa DPS-om. I u našoj grupi je veoma mnogo onih koji su glasali za PES na izborima 11. juna. Svi oni usprotivili bi se navedenom pokušaju prevare. Svi koji pokušavaju da naprave dil ili već jesu sa Đukanovićevim poliitčkim kartelom, moraju da će ovog puta morati da se pita narod. Ne pristajemo da budemo ponovo sluge feudalne kaste formirane na pohari države i njenih građana. Insistiramo na tome da se Evropa sad obaveže pismeno da neće praviti vladu sa DPS-om ni u kakvoj formi“, zaključili su iz grupe Odbrana izborne volje.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad