Srbija

Funkcioner Kurtijeve partije uhapšen u Bugarskoj zbog trgovine ljudima

Foto: Srpske Vesti

Sumnja se da je Krasnići, koji takođe poseduje preduzeće za prevoz putnika autobusom iz Đakovice u evropske zemlje, preko njega prokrijumčario ljude sa falsifikovanim dokumentima

Funkcioner Pokreta Samoopredeljenje, prištinskog premijera Aljbina Kurtija Hasan Krasnići uhapšen je u Bugarskoj, na osnovu međunarodne poternice koju je raspisala italijanska policija zbog sumnje da je učestvovao u trgovini ljudima.

Za njim je Italija raspisala međunarodnu poternicu, a on je uhapšen 19. februara 2024. godine pri pokušaju ulaska u Bugarsku, dok je sa porodicom putovao na odmor, prenose “Reporteri”

Bugarski okružni sud mu je 22. februara 2024. odredio pritvor do odluke o zahtevu italijanskih vlasti za njegovo izručenje Italiji.

Sumnja se da je Krasnići, koji takođe poseduje preduzeće za prevoz putnika autobusom iz Đakovice u evropske zemlje, preko njega prokrijumčario ljude sa falsifikovanim dokumentima.

List je pitao tzv. Ministarstvo spoljnih poslova Kosova i druge bezbednosne organe o ovom hapšenju, ali do trenutka objavljivanja teksta nije dobio odgovor.

Krasnići je bio kandidat Samoopredeljenja za poslanika u Opštini Đakovica na izborima 2021. godine, ali pošto nije dobio dovoljno glasova, privremene prištinske institucije su ga u januaru 2022. imenovale za šefa lokalnog vodovodnog preduzeća “Đakovica”.

Zakon o javnim preduzećima predviđa da visoki funkcioneri javnih preduzeća moraju biti nezavisni, odnosno da nemaju političke angažmane u poslednjih 36 meseci.

Nalog za njegovo hapšenje Italija je izdala 16. januara.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad