Vijesti

Francuski poslanik stao u odbranu Srba u BiH: Naši istorijski prijatelji ne smiju biti žrtva nepravedne politike!

Francuski poslanik u parlamentu Evropske unije, Tieri Marijani, kritikovao je antisrpsku politiku u Bosni i Hercegovini koja se sprovodi pod pokroviteljstvom Evropske unije i Sajedinjenih Američkih Država.

Foto: Novosti

Kako je Marijani istakao, sankcije protiv predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika, koje su više puta najavljivane od strane zapadnih centara moći – ničemu ne bi vodile.

Marijani takođe optužuje Evropsku uniju i Sjedinjene Američke Države zbog prećutnog stava koji postoji prema albanskom premijeru Ediju Rami, kao i Aljbinu Kurtiju, a koji se ogleda u nedostatku adekvatnih, ili bilo kakvih, reakcija zapada na njihove sporne izjave i postupke, kojima se krše čak i dogovori postignuti pod patronatom Evropske unije i Vašingtona.

Francuski poslanik istakao je i da je Srbija oduvek bila istorijski prijatelj i saveznik, kao i da se ne sme dopustiti da Srbi ponovo budu žrtve nepravedne i neuravnotežene politike.

Podsetimo Tieri Marijani je član desničarske stranke Marin Le Pen, kojoj je pristupio pre nekoliko godina. Marijani je bio ministar zadužen za saobraćaj u okviru ministarstva ekologije, održivog razvoja, saobraćaja i stanovanja od 2010. do 2012. godine, sa zvanjem državnog sekretara do 2011.

Srpskoj javnosti Marijani je poznat po otvorenom stavu prema našem narodu i najvažnijim nacionalnim pitanjima, poput Kosova i Metohije, i slobodnim istupanjima u kojima neretko brani i podržava srpsku stranu.

(Novosti)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad