Svijet

Francuski farmeri ne miruju: Blokade širom zemlje

National Review

Poljoprivrednici su blokirali jedan od glavnih auto-puteva koji povezuje Pariz sa severnim gradom Lilom, Beneluksom i Velikom Britanijom, zbog čega su nastale kilometarske gužve, što su prvi problemi u saobraćaju koje su izazvali najnoviji protesti u glavnom gradu Francuske.

Sindikati poljoprivrednika za danas su pozvali na blokade puteva u i oko Pariza, kako bi pojačali pritisak na vladu koju poljoprivrednici optužuju da im ne pomaže dovoljno da se nose sa, kako kažu, niskim cenama hrane i oštrim regulativama, prenosi Rojters.

Zbog blokade puta A1 severno od Pariza već jutros se stvorila kolona duga oko četiri kilometara, saopštilo je ministarstvo saobraćaja.

Francuski mediji prenose da su poljoprivrednici u ranim jutarnjim satima postavili blokade i na raskrsnicama južno od Pariza, a da će glavni protesti početi rano posle podne.

Vlada je saopštila da će objaviti mere usmerene ka obuzdavanju nezadovoljstva poljoprivrednika kasnije danas, a očekuje se da će se premijer Gabrijer Atal obratiti u toku dana.

Francuska vlada, za sada, nije saopštila gde i kada će Atal govoriti i kakve mere će biti objavljene.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad