Društvo

Festival omladinske kulture u Glavnom gradu: Podgorica po uzoru na evropske gradove

Foto: Borba

Treći podgorički festival omladinske kulture Nemanjin grad počeće u utorak 26. septembra u 18 časova zbog kiše koja je najavljena za ponedjeljak. Manifestaciju će otvoriti predsjednica Skupštine Glavnog grada Podgorice, dr Jelena Borovinić Bojović. Festival će oba dana (26. i 27. septembar) biti održan na gradskoj ljetnjoj pozornici, na tvrđavi Ribnica, sa početkom u 18 časova.

Podgorički festival omladinske kulture Nemanjin grad je manifestacija namijenjena mladim ljudima i studentima iz Crne Gore i regiona koji stvaraju u oblasti književnosti, filma, likovne umjetnosti, scenske umjetnosti, arhitekture i muzike.

Manifestacija se ove godine održava po treći put u organizaciji NVO Reanimacija i NVO Udruženje mladih aktivista Crne Gore, a cilj festivala je revalorizacija i promocija kulturno-istorijskog jezgra Podgorice kroz uvezivanje ovog nasljeđa sa savremenom omladinskom kulturom, po uzoru na veliki broj evropskih gradova koji praktikuju ovaj model.

Takođe cilj projekta je objedinjavanje i unapređivanje omladinske kulturne scene u Crnoj Gori kroz kreiranje prostora u kojem svi neafirmisani mladi umjetnici mogu da se predstave. Gosti festivala biće regionalni i domaći mladi autori. Ovogodišnji program manifestacije koncipiran je sa naglaskom na poeziju i likovnu umjetnost, stoji u saopštenju organizatora.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad