Politika

Evropa sad na raskrsnici: Predsjednika države zvali na partijski sastanak da raspravljaju o radu lokalne vlasti, a gradonačelnica Olivera Injac nije ni pozvana

Foto: Borba

Mislili smo da se nagledali i naslušali svakavih čudesa na političkoj sceni Crne Gore za ove tri decenije, ali izgleda da nije baš sve to tako.

Izvršni odbor Evrope sad Podgorice, iako to partijsko tijelo ne postoji, imalo je sastanak sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem. Tema, vjerovali ili ne, funkcionisanje lokalne samouprave u Podgorici. Ostalo je nejasno, da li je na dnevnom redu bio rad Komunalnog, Rasvjete ili možda Deponije. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Odbornica PES-a Nađa Ljiljanić novinarima je poslije skupa kazala da na sastanku nije bilo riječi o formiranju Vlade.

“Pozvali smo predsjednika Jakova Milatovića. Inciraćemo više ovakvih sastanaka. Jedna od sljedećih tema biće polugodišnji izvještaj o radu gradske uprave, poručila je ona.

O gradskoj upravi rasparavljali su sa predsjendnikom države a ne sa svojom partijskom koleginicom gradonačelnicom Oliverom Injac. Dočekasmo i to da se lokalnom samoupravom, bavi predsjednik države a ne gradinačelnica. A svi dolaze iz iste partije. Ili možda ovaj skup nagovještava nešto drugo. A miriše upravo na to, a priča o radu Deponije, Komunalnog i Pogrebnog je za one naivnije, ako takvih ima!

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad