Politika

Evo zbog čega je Kovač odbio da izruči dva Srbina Prištini

Foto: Adria

Sada već bivši ministar pravde Marko Kovač odbio je da Prištini izruči dva državljanina Srbije.

On je juče odbio izručenje državljanina Srbije Živka Vuksanovića Prištini, radi krivičnog gonjenja za djelo navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Ta odluka je donešena zbog sumnje da je riječ o političkom progonu.

Kovač je, takođe, u januaru ove godine pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje, nakon što je pripadnik kosovskih bezbjednosnih snaga iz vatrenog oružja ranio Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21).

„Najoštrije osuđujemo sve akte nasilja prema Srbima u Klokotu i selu Gotovuši. Apelujemo na institucije i međunarodne partnere da obezbjede ostvarivanje elementarnih ljudskih prava svim građanima, a vinovnike ovih beskrupuloznih napada otkriju i sankcionišu“, napisao je tada Kovač na mreži „X“.

Kovač je nedavno odbio i zahtjev Prištine da Crna Gora izruči Momčila Vukotića (61), rođenog u Peći sa boravištem u izbjegličkom naselju Rudeš u Beranama.

Vukotić je takođe bio uhapšen po zamolnici Prištine zbog sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Marko Kovač rođen je 1985. godine u Podgorici. Njegov otac je Miodrag Kovač, nekadašnji savezni ministar zdravlja i socijalne politike SR Jugoslavije u Vladi Zorana Žižića.

Osnovnu i srednju školu, kao i Pravni fakultet je završio u Podgorici.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad