Svijet

Erdogan poručio iz Atine: Otvaramo novu eru o odnosima između Turske i Grčke

Foto: Borba

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan doputovao je u posjetu Grčkoj, gde se sastao s premijerom Kirijakosom Micotakisom i grčkom predsjednicom Katerinom Sakelaropulu.

Erdogan je tom prilikom u Atini najavio „novu eru o odnosima između Turske i Grčke“, prenosi Katimerini.

Nakon sastanka sa Erdoganom, grčka predsjednica Katerina Sakelaropulu, izjavila je da „je važno održavati pozitivnu klimu“ i da dvije zemlje “rade zajedno na očuvanju mira i dobrosusjedskih odnosa u korist našeg naroda“.

Između Ankare i Atine nema nerješivih pitanja uprkos nekim neslaganjima, izjavio je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan i naveo da Turska želi da nastavi pozitivan zamah postignut u bilateralnim odnosima dvije zemlje, prenosi Rojters.

Erdogan je, posle sastanka sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom u Atini, najavio da će ministri spoljnih poslova dvije zemlje razgovarati o sporovima u Egejskom moru i vjeruje da bi bilo dobro da se održavaju godišnji razgovori na visokom nivou.

„Između nas nema nerješivog pitanja“, rekao je Erdogan i dodao da dva NATO saveznika žele da povećaju obim bilateralne trgovine na 10 milijardi dolara.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad