Društvo

Emir Kusturica dobitnik Gran prija Internacionalnog festivala reportaže i medija

Dobitnik Gran prija ovogodišnjeg Internacionalnog festivala reportaže i medija – Interfer i najvišeg priznanja, statue Zlatne Nike je reditelj Emir Kusturica za reportažu „Seks, sport i vjera u vječnu sadašnjost“, u produkciji redakcije Sputnjik, saopštili su danas organizatori festivala.

Foto: wikipedia

U okviru takmičarskih kategorija: televizijske, novinske, radijske, foto i društveno odgovorne reportaže, na adresu festivala stiglo je više od 200 radova iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Holandije, Italije, Švedske, Sirije, Libana i mnogih drugih zemalja.

U kategoriji televizijske reportaže statuu Zlatna Nika dobila je Vanja Mijalkov za reportažu „Mumulj – rađanje umetnosti“ TV Pirot, drugu nagradu osvojila je Milana Majar za rad „Reci mi osmijehom“ Radio-televizije Republike Srpske, a treću Tijana Nikolić za reportažu „Beskućnik“ TV Prva.

Prvo mesto u kategoriji radio reportaža dobio je Rajko Milošević za „Laza Šećer“ Radio Beograd 2, drugu Aleksandra Bučko za reportažu „Protestni hor“ RTV Novi Sad, a treću Arijana Handan za rad „I pomislim da živ izađem odande“ Radio Beograd 2.

U kategoriji novinska reportaža prvu nagradu dobio je Branko M. Žujović za „Dugo putovanje u Kovid“ Subotičke.rs, drugu Rada Komazec za reportažu „Oteti grad“ Jedinstvo i treću Tatjana Đorđević Simić za rad „Čudesan život“ Italija, BBC News.

Prvu nagradu za najbolju foto reportažu osvojio je Konstantin Novaković za „Pir Šalijar“, drugu Nenad Mihajlović za „Cvetanje Tise“ portal Nova.rs, a treću Luka Zeković za „Jutro na Cetinju“ Vijesti, Crna Gora

Za društveno odgovornu reportažu prvu nagradu osvojila je Ana Rajković i Jasna Janković za reportažu „Ožiljci“, Tv Prva, drugu Alisa Oćuz za „Humanitarac Hido Muratović“ TV Kurir i treću Milica Alavanja za , „Tri dana do slobode“ Vojvođanska zelena inicijativa-

Dobitnik Zlatne Nike za životno delo i doprinos reporteži je Pero Zubac.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad