Portal ODBRANA

Politika

Ekskluzivno! Selaković: Četiri velike države povukle priznanje Kosova

U Beogradu je danas održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednici u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvovali su i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, predsednik Skupštine Ivica Dačić i drugi ministri…

Na sjednici su takođe bili i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić.

Sednica je zakazana posle odluke Prištine da podnese zvanični zahtev za članstvo tzv. Kosova u Savet Evrope.

Nakon sjednice, javnosti se obratio ministar Nikola Selaković.

– Radom naših službi, došli smo do informacija da najmanje dve velike države u ovom trenutku rade na logističkoj podršci Prištini u njihovoj kampanji za dobijanje novih priznanja, a ja sam predao predsedniku Vučiću diplomatske note četiri države koje su povukle priznanje tzv. Kosova. Savet za nacionalnu bezbednost ovlastio je predsednika Vučića da u trenutku kada to bude smatrao za potrebno i širu javnost obavesti o kojim državama je reč. Ovim gestom želimo da damo šansu državama članicama Saveta Evrope da u junu mesecu ne pokrenu postupak prijema tzv. Kosova u Savet Evrope. Nastavićemo da se žestoko borimo i radimo na otpriznavanju, kazao je Selaković nakon sednice i dodao:

– Vlada SAD je jasno stavila do znanja da Vašingtonski sporazum poštuju. Priština je pokazala da ne poštuje sporazum datu reč… Priština je jasno pokazala da nema nameru da do bilo kakvog rešenja dolazi putem dijaloga. Došli smo do informacija da dve velike države pružaju podršku Prištini – kazao je Selaković i dodao da su pred nama „burni i važni dani“.

– Predsednik Vučić očekuje posetu Mišela, slede nam veoma važni poregovori koji se tiču cene gasa – kazao je Selaković.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad