Društvo

Dvostruki aršini: Za kupovinu glasova u Ulcinju tvrde da je montiran snimak, a za komandanta specijalne jedinice Petra Kneževića svi već tvrde da je autentično

Na pojedinim crnogorskim portalima danas je plasiran navodno kompromitujući snimak koji komandanta Protiv terorističke jedini Uprave policije Petra Kneževića optužuju za krivična djela, povodom dešavanja na Cetinju 5. septembra 2021. godine a povodom nasilnih protesta nastalih povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Ovaj snimak je ekspresno osuđen od strane aktera nove vlasti koji govore da će Knežević biti sankcionisan.

Foto: Borba

Interesantno je kako se ovako ekspresno nije reagovalo na tvrdnje aktivista u Ulcinju prilikom kupovine glasova od strane svih onih koji danas čine vlast na državnom nivou.

Naime, nakon ulcinjskih lokalnih izbora, isplivao je snimak koji se tačnije zataškao koji, u slučaju da je autentičan, predstavlja očigledan dokaz o kupovini glasova u ovom gradu, što je samo po sebi krivično djelo. Tada je aktuelna vlast tvrdila da je snimak montiran i da nema šta da se provjerava, za razliku od današnjeg slučaja Petra Kneževića, koji, i pored medijske satanizacije, već biva osuđen od strane istih pripadnika nove izvršne vlasti.

Snimak o kojem se govori navodno je nastao nakon ustoličenja mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija, gdje je Petar Knežević bio jedan od glavnih aktera obezbjeđivanja ovog svečanog vjerskog čina. Događaj je prošao uz nerede koje su izazivale ekstremističke i terorističke grupacije na Cetinju, od strane osoba bliskih predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i bivšem direktoru policije Veselinu Veljoviću.

Knežević je na snimku navodno rekao i da bi, da je tada narod izašao na ulice, nastao kolaps, kao i da je bio na vezi sa kriminalcima.

“Držao sam nikšićku, bjelopoljsku beransku, novljansku i barsku grupu – sve kriminalce na telefonu. Krećemo, trebamo vam, spremni smo, ne daj Bože ako ne puste patrijarha ne puste krećemo hoćemo Cetinje da zapalimo danas. Šta bi mi tu radili 30-40 ljudi. Mi bi tek onda izginuli, jer to je neobučeni svijet. Zato se desi onoliko pogibija u ratu. Kad krenu građani tu se jedinice više ne pitaju. Naša svijest našeg naroda je da smo mi vještice. Mi smo otišli osvojili smo tamo Cetinje, ne osvojili nego raščistili tamo tu bagru i to završili. I tu se pojavi par bezbožnika ljudi, koji kažu niste trebali ovo niste trebali ono. A onoga dana pričaćemo Miloš (Rakonjac) i ja kad dođe momenat za to na televiziji. Kakve su pojedinačne stvari bile. Kako ih nije sramota kravate i odijela da obuku. To su ljige jedne. Našem pomoćniku kaže jedan od najbitnijih ličnosti tu sjeda pred 20 ljudi i kaže: “Rakonjac i dalje sam ja taj i taj prvi starješina”, a on – kaže šta pričaš to nemoj da ti grlčkan iščupam ovdje. Pa dolaze sjutra kao zadnji sužnji da se ljube sa nama tu. I nama pričaju bajke i basne”, čuje se na sudio snimku.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić već je kazao da će Knežević snositi zakonske posljedice ukoliko se utvrdi da je snimak autentičan.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad