Vijesti

Dvojica ruskih zvaničnika nepoželjna na Kosovu

Predsjednica privremenih Prištinskih institucija Vjosa Osmani proglasila je ‘personama non grata’ dvojicu zvaničnika Ureda za vezu Ruske Federacije u Prištini, zbog *narušavanja nacionalne sigurnosti i ustavnog poretka Kosova*

Foto: Zvanični facebook profil Vjose Osmani

Predsjednica privremenih Kosovskih institucija Vjosa Osmani saopštila je u petak kako su dvojica zvaničnika kancelarije za vezu Ruske Federacije u Prištini proglašena personama non grata, zbog “njihove štetne aktivnosti, koje su narušile nacionalnu sigurnost i ustavni poredak Kosova“.

Na Facebooku je napisala kako je to bio njen zahtjev ministarki spoljnih poslova takozvanog Kosova Doniki Gervalli, koja je donijela odluku o proglašenju dvojice zvaničnika za nepoželjne osobe, prenosi Tanjug, pozivajući se na Kosovo Online.

“Institucije Republike Kosovo odlučne su u borbi protiv malignog utjecaja Ruske Federacije i njihovih satelita u regiji, koji rade na uništavanju naših dostignuća i dostignuća Sjedinjenih Američkih Država, NATO-a i Evropske unije. Iz tog razloga ćemo i dalje blisko sarađivati s našim američkim i evropskim saveznicima kako bi spriječili da Kosovo i naša regija bude plijen destabilizujućih ambicija Ruske Federacije“, napisala je ona.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad