Srbija

Đurić postao prvi ambasador Srbije u Surinamu

Nj.E. izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama g. Marko Đurić zvanično je postao prvi izvanredni i opunomoćeni ambasador Srbije u Republici Surinam na nerezidencijalnoj osnovi.

Djurić
Foto: Borba

Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama predsedniku Čanu Santohiju održana je u predsedničkoj palati u Paramaribu.

U razgovoru sa Santohijem, Đurić je ponovio zahvalnost Srbije na stavu o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kao i na podršci koju nam Surinam pruža u međunarodnim organizacijama.

“Srbiju i Surinam već decenijama povezuju univerzalne vrednosti očuvanja mira, stabilnosti i poštovanja međunarodnog prava. Našu geografsku udaljenost prevazilazimo kontinuitetom u bilateralnom dijalogu, jačanjem saradnje naših institucija i povezivanjem naših naroda”, rekao je Đurić.

Đurić je dodao da ga posebno raduje činjenica da najvažniju sponu prijateljstva sa Srbijom predstavljaju upravo mladi ljudi, koji se svake godine u sve većem broju interesuju i prijavljuju za studiranje u našoj zemlji učešćem u programu “Svet u Srbiji”.

“Verujem da je sjajna budućnost pred odnosima Srbije i Surinama koji su danas podignuti na novi, viši nivo”, zaključio je Đurić.

Đurić je predsedniku Santohiju preneo i lične pozdrave predsednika Aleksandra Vučića, kao i poziv da u narednom periodu poseti Srbiju.

Đurić je imao odvojeni sastanak sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Albertom Ramdinom, sa kojim je razgovarao o proširenju saradnje dvaju ministarstava, a posebno dveju diplomatskih akademija kroz studijske boravke i programe stručne prakse.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad