Politika

DSS: Osuditi nove pretnje Bakira Izetbegovića ratom u Bosni

Srpska koalicija NADA koju čine POKS, DSS i 25 udruženja građana najoštrije osuđuje najnoviji javni skandal lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je Srbima u Republici Srpskoj otvoreno zapretio ratom i poziva Vladu Srbije da reaguje na njegove opasne reči
Srpska koalicija NADA koju čine POKS, DSS i 25 udruženja građana najoštrije osuđuje najnoviji javni skandal lidera SDA Bakira Izetbegovića koji je Srbima u Republici Srpskoj otvoreno zapretio ratom i poziva Vladu Srbije da reaguje na njegove opasne reči.

dss logo
Foto: dss

„Govor mržnje Bakira Izetbegovića nije ništa novo, ali njegov otvoreni poziv na rat Srba i Bošnjaka u Republici Srpskoj u budućnosti, ne sme da prođe bez odgovora države Srbije. Čekamo reakciju tužilaštva i međunarodnih predstavnika u BiH, jer će u suprotnom postati saučesnici bolesne mržnje Bakira Izetbegovića i direktno biti odgovorni za eventualno novo podizanje tenzija u regionu Ovakve izjave svakako nisu put za pomirenje tri naroda u Bosni i Hercegovini, koje je neophodno da bi se uspostavio trajan mir na prostoru Balkana“ – izjavio je kandidat za predsednika Srbije i predsednik DSS dr Miloš Jovanović.

„Izetbegović javno u medijima optužuje Srbe za etničko čišćenje, zanemarujući činjenicu da je upravo srpski narod u Sarajevu i u drugim delovima Federacije Bosne i Hercegovine postao statistička greška u popisu stanovništva, a nekada ih je bilo više od 25 odsto. Odakle desetine hiljada grobova sa srpskim prezimenima iz perioda rata i više stotina hiljada izbeglica iz tih krajeva, koji danas žive u Srbiji i svedoče o strašnim zločinima i etničkom čišćenju teritorija na kojima su Srbi vekovima živeli? “ – zaključio je predsednik POKS Žika Gojković.

(In4s)

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad