Vijesti

Dr Erović: Da nije bilo Jelene Borovinić Bojović i ljekara KCCG ja danas ne bih bio živ!

“Povodom grubih kvalifikacija na račun ministarke dr Jelene Borovinić Bojović i napada na Ministarstvo zdravlja tokom preformansa, mislim da se radi o grubim, najblaže rečeno, neistinama, koje žele da unište i anuliraju sve ono što zdravstveni radnici i Ministarstvo zdravlja čine kako bi pomogli građanima Crne Gore.” saopštio je dr Kenan Erović, spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivne terapije.

Foto: CG Vijesti

“Ministarstvo zdravlja je u proteklih godinu dana učinilo sve da se pandemija stavi pod kontrolu i da se sačuvaju životi građana, počev od nabavke opreme i ljekova za potrebe liječenja covid pacijenata pa do nabavki vakcina, kojih kada je ministarka preuzela funkciju nije uopšte bilo niti su postojali ugovori o njihovoj nabavci.”

U saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore, kako navodi Erović, sprovođene su i sprovode se sve epidemiološke mjere po preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

“Performans koji je sproveden prije svega vrijeđa ljekare i medicinsko osoblje koji se nesebično daju tokom cijelog trajanja pandemije, od kojih su mnogi uništili svoje zdravlje, neki  postali invalidi a pojedini su izgubili život.”

Erović pita da li se na ovakav način, crtajući mete zdravstvenim radnicima, izražava zahvalnost za sve što su uradili?!

“Lično sam imao iskustvo sa najtežom kliničkom slikom i svim mogućim komplikacijama od COVID  19 infekcije. Kao ljekar anesteziolog zarazio sam se  radeći i pružajući svu moguću pomoć u liječenju najtežih pacijenata u crvenoj zoni.  Zbog komplikacija i teške kliničke slike postao sam pacijent ministarke dr Jelene Borovinić Bojović. Da nije bilo doktorke i osoblja KCCG ja danas ne bih bio živ, kao ni stotine i stotine drugih pacijenata kojima je ministarka dr Jelena Borovinić Bojović pružila stručnu pomoć.”

Žalosno je i zlonamjero što iza svega ovoga stoje i pojedine kolege koje nikad nogom nijesu kročile u crvenu zonu. Njih nije briga za zdravlje građana već je ovo njihova kuknjava za nekim, njima ali i građanima dobro poznatim, stvarima koje nemaju veze sa medicinskom doktrinom i etikom, zaključio je dr Erović.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad