Politika

DPS bojkotuje Skupštinu: Nećemo se odazvati Mandićevom pozivu na sastanak povodom popisa

Foto: Borba

Demokratska partija socijalista neće se odazvati pozivu za sastanak povodom uslova za održavanje popisa koji je uputio predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

„DPS se neće odazvati pozivu za sastanak povodom uslova za održavanje popisa koji je uputio predsjednik proruske Nove srpske demokratije Andrija Mandić“, saopštili su iz DPS-a, pa nastavili:

„Ovakva odluka naše partije proizilazi iz činjenice da su naši predstavnici još juče obavili razgovor sa premijerom Milojkom Spajićem, budući da je navedena tema isključiva nadležnost Vlade Crne Gore“, naveli su iz DPS-a.

Dodatno, kako su dodali, „Demokratska partija socijalista neće davati legitimitet simuliranju pregovora kojima Mandić želi pokazati navodnu demokratičnost, iako je već jasno saopštio da će bez obzira na pregovore popis početi 30. novembra“.

„U suštini poziva koji je uputio predsjednik NSD-a, leži zapravo namjera njegovog nametanja kao novog šefa parlamentarne većine, a Demokratska partija socijalista neće učestvovati u unutrašnjim obračunima i borbi za prevlast koja je počela između Mandića, Spajića i Milatovića“, istakli su iz DPS-a.

Za kraj su iz DPS-a ponovili da žele potpuno kontrolisati proces popisa, baš kao što su radili u vrijeme kada su vladali, a kada je tadašnja opozicija tvrdila da su podaci „lažirani“.

„Zbog javnosti Crne Gore ponavljamo još jednom da će naš uslov za učešće u popisu – što je i jedini način za dobijanje relevantnih i legitimnih podataka, biti dogovor svih strana oko uslova pod kojima rezultati popisa mogu biti priznati kao objektivni i nepristrasni u transparentnom i potpuno kontrolisanom procesu popisa stanovništva u Crnoj Gori“, zaključili su iz DPS-a.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad