Srbija

Dolijao još jedan obavještajac: Uhapšen zbog špijunaže za službe Albanije i tzv. “Kosova”

FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Podatke koje bi prikupio A. D. dostavljao je D. R. koji ih je zatim prosleđivao obavještajnim službama Albanije i “Kosova”, za šta su dobijali novčanu naknadu.

Državljanin Srbije A. D. priveden je u Novom Pazaru u nastavku istrage BIA i Višeg javnog tužilaštva u Jagodini protiv D. R. koji je osumnjičen da je u Srbiji špijunirao za obavještajnu službu Albanije i obavještajnu agenciju tzv. Kosova, prenosi.

A. D. se sumnjiči da je deo obavještajne mreže koju je na teritoriji Srbije organizovao D. R. i da je po njegovim nalozima prikupljao podatke i informacije od značaja za obavještajnu službu Albanije (ŠIŠ).

Podatke koje bi prikupio A. D. je dostavljao D. R. koji ih je zatim proslijeđivao obavještajnim službama Albanije i tzv. “Kosova”, za šta su dobijali novčanu naknadu, prenosi “Alo”.

Prilikom pretresa prostorija koje je koristio A. D. pronađen je jedan broj predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog dela. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati tokom kojih će biti izveden pred nadležnog tužioca VJT Jagodina po krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnela BIA.

Podsjetimo, prije deset dana D. R. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo špijunaža. On je sa mrežom svojih saradnika od 2022. godine, za Državnu informativnu službu Albanije prikupljao podatke o pojedinim pripadnicima bezbjednosnih službi Srbije i Srbima sa Kosova.

Po nalogu albanske službe bio je angažovan i tokom kriznih situacija na sjeveru KiM za vrijeme protesta i barikada. Takođe, u više navrata je snimao i kretanje srpskih snaga bezbednosti na području opštine Raška.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad