Identitet

DOKUMENT: Pobijte sve nekomuniste i njihove porodice!

U Sloveniji je pronađen dokument komunističke tajne službe pri ‘Oslobodilnoj fronti Slovenije’ iz 1943, kojim se naređuje ubijanje svih nekomunista kao i njihovih porodica, čak i onih koji „samo platonski podržavaju“ taj pokret.

Dokument
Foto: Sedmica.me

U dokumentu se prvo daje opšte uputstvo.

„Napad na stanove onih koji će biti likvidirani mora biti brz, odlučan i temeljit. Svako premišljanje i oklijevanje shvatiće se kao izdaja… Grupe koje su na spisku likvidiraju se u potpunosti, tj. svi do zadnjega. Grupa koja u svom sastavu ima makar samo jednog izrazitog antikomunistu se takođe likvidira. Bespogovorno se moraju likvidirati sljedeće skupine…“

Zatim se u sedam tačaka navodi koga i kako sve treba likvidirati (kako možete vidjeti i na fotografiji):

  1. Poznate vođe antikomunisitičkog pokreta, vođe nacionalnih organizacija, Sokola, četnika, bivših orjunaša, članova streljačkih društava i slični. Za to su odabrani posebni timovi čiji je prvi zadatak uništiti te skupine….
  2. Svi sveštenici, članovi raznih katoličkih redova, kao i njihovi najbliži saradnici. Ukoliko se iz taktičkih razloga neki sveštenici ne likvidiraju, treba paziti da ih se stavi na mjesto koje im je primjereno.
  3. Mora biti likvidirana sva inteligencija koja nije 100 posto vezana za KPS (Komunističku partiju Slovenije) i koja nije u nju učlanjena. Tu se ne smije tolerisati čak niti samo platonska simpatija za OF (Oslobodilački front). Tolerisanje takvih neodlučnih elemenata značilo bi da će se u novoj sovjetskoj državi kod njih među prvima javiti nezadovoljstvo.
  4. Likvidirati sve pripadnike buržoazije, kao i trgovce, veće obrtnike, sitne preduzetnike.
  5. Podrazumijeva se da moraju biti likvidirani svi renterijeri, bogataši i industrijalci.
  6. Konačno moraju biti likvidirani svi sitni predstavnici vladajuće klase, npr. oficiri, podoficiri, vojnici, policajaci, činovnici financija, itd. Izuzimaju se samo oni koji su pravi članovi KPS koji su u redovima vojske…
  7. Poubijati sve velike kmetove, trgovce, kulake i njihove porodice.

Takođe postoji i uputstvo za bogate građane koji su podržali komuniste:

„Što se tiče onih bogataša, trgovaca i industrijalaca koji su novčano podržavali OF, sve gore navedeno odnosi se i na njih. Oni su time htjeli samo spasiti svoju kožu.”

Slovenska Komisija za zločine komunista pronašla je 581 masovnu grobnicu, sa oko 100.000 tijela žrtava, a u arhivima je pronađena samo 281 sudska presuda na smrt za period od 1945. do 1952.

U Sloveniji je pronađena i Kardeljeva naredba od 25. aprila 1945: “Biće proglašena amnestija. Znači, nemate nikakvog razloga biti spori u čišćenju kao što ste bili do sada.“

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad