Srbija

Dodik: Veoma je važno da vlast u Srbiji ostane moćna i snažna

Foto: Tanjug

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je važno što postoji jedinstvo Republike Srpske i Srbije i naveo da je bitno da vlast u Srbiji ostane snažna i moćna.

„Zato je važno da budemo zajedno, da zajedno slavimo sve naše pobede. Verujem u srpski narod, u srpske države,

Srbiju i sve ono što ona može da uradi. Veoma je važno da vlast u Srbiji ostane moćna, snažna. Vi ste ovde u Pambukovici dali svoj doprinos, nesumnjivo“, poručio je Dodik u selu Pambukovica, koje je posetio zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je naveo da ima mnogo mesta u Republici Srpskoj koja imaju ista imena kao mesta u Srbiji, što, prema njegovim rečima, dokazuje da smo jedan narod.

Istakao je kako često dolazi u Srbiju i kako može da primeti da se Srbija digla.

„Doći sad ovde u ovu Pambukovicu i obećati da se gradi put može samo sređena država. Da je država mogla ranije, to bi uradila. Predsednik Vučić je nesumnjivo digao Srbiju, poboljšao njene kapacitete. Nema ništa bez države“, rekao je Dodik.

Dodik se osvrnuo na izjavu Vučića o pritiscima na Srbiju koji dolaze spolja i naveo da se i Republika Srpska suočava sa istim pritiscima.

„Svaki dan nam nešto izmišljaju novo, u nastojanju da nam uruše identitet, da kažu da nismo narod, da ne gledamo na Srbiju, a mi uporno gledamo. A oni misle da je to neki inat. Oni misle da mogu da naprave BiH nasiljem prema Srbima, tvrdeći da treba da izgubimo naš identitet i da je Srbija negde tamo daleko, nedostižna za nas, a nama je tako blizu“, istakao je Dodik.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad