Vijesti

Dodik: U Srebrenici podjednako stradali i Srbi i Bošnjaci!

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da je u Srebrenici bio težak zločin, ali tamo je, kako je rekao, stradao gotovo jednak broj Srba i Bošnjaka.

Foto: Kurir

– To je jedna ozbiljna podvala. Vi imate stradanje 3.500 hiljade Srba u tim ratnim godinama, a oni su izdvojili samo jedan period u kome je nemoguće da se to desilo, a to je od 11. do 18. jula 1995. godine – kazao je Dodik za RTS.

Napomenuo je da je apelovano da se vidi cjelokupna istina koju će utvrditi “neutralni ljudi”.

Prema njegovim riječima, niko ne spori da je od tog 11. jula bilo ubijanja, ali isto tako nijednog Srbina iz tog vremena ne potražuje nijedan viši sud, jer je svima presuđeno ili su umrli.

Komentarišući izjavu Bisere Turković, ministarke spoljnih poslova BiH, da upravo on blokira mir i napredak u BiH i da “gradi berlinski zid na entiteskim granicama”, Dodik odgovara “kamo sreće da je jedna osoba problem”.

– Da nije problem istorija i da Bisera vodi rigidnu politiku SDA u kojoj Muslimani treba da dominiraju BiH. Ja bih volio da sam tako moćan i da mogu sve sam da radim, ali nisam sam. Jesam ja eksponiran, ali iza tog stava da su razgradili Dejtonski sporazum stoji značajna većina našeg stanovništva u Republici Srpskoj – napominje Dodik.

Naglašava da svijet nije bio isti kao kada se pravio Dejtonski sporazum, a od momenta kada je potpisan oni su odlučili da ga razgrade u interesu Muslimana u BiH.

– BiH se definiše kao država dva entiteta i tri suverena naroda, a od tog su dva – Srbi i Hrvati nezadovoljni pozicijom u BiH, a nezadovoljni su i Muslimani koji žele unitarnu zemlju- zaključio je Dodik.

(Borba)

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad