Republika Srpska

Dodik: Tražiću od Vučića da podrži Republiku Srpsku u razlazu od BiH

Foto: Tanjug

Tražićemo od Srbije da preko međunarodnih institucija pristupi sprovođenju procedura i tužbi za one koji su kršili Dejton, rekao je predsednik Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da očekuje od Srbije da nastavi osporavanje elemenata predloga rezolucije o Srebrenici kao i da podrži Republiku Srpsku u razlazu od BiH.

“Tražimo da Srbija razume da mi moramo da idemo putem razlaza u BiH”, precizirao je Dodik, prenele su “Večernje novosti”.

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi ozbiljan i dobar posao, on je odgovoran državnik i razume koncept u kom bilo kakva osuda srpskog naroda zatvara mogućnost za neke buduće razvojne i druge pozicije samog naroda”, rekao je Dodik za Fejs TV.

Dodao je da je Srbija potpisnica i garant Dejtonskog sporazuma.

“Pokušaću Vučića i ostale da uverim da podrže Republiku Srpsku u njenim nastojanjima jer je ona potpisnica i garant Dejtonskog sporazuma. Tražićemo od Srbije da preko međunarodnih institucija pristupi sprovođenju procedura i tužbi za one koji su kršili Dejton, a to sigurno nije Srbija, niti Republika Srpska”, rekao je on.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad