Republika Srpska

Dodik: Situacija će se dramatično promeniti posle 2. maja, rezolucijom guraju BiH ka mirnom razlazu

Foto: Getty

Mi ne želimo da sa Bošnjacima delimo vazduh, a kamoli druge vrednosti, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik iz Sankt Peterburga

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici, ističući da je guranje rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, guranje BiH ka mirnom razlazu.

“Gnusna je laž da će rezolucija pospešiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu nameru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava”, kaže Dodik.

Istakao je da Srpska ne želi da prihvati njihovo stalno kršenje propisa.

“Situacija će se dramatično promeniti posle 2. maja. Hteli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima delimo vazduh, a kamoli druge vrednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo”, naveo je Dodik iz Sankt Peterburga.

Naime, u Sankt Peterburgu danas počinje 12. Međunarodni sastanak visokih zvaničnika odgovornih za bezbednosna pitanja, na kojem će učestvovati i bivši ministar unutrašnjih poslova i nekadašnji šef BIA Aleksandar Vulin.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad