Republika Srpska

Dodik: Samostalnost Republike Srpske sve izglednija

Foto: Getty

Samostalnost Srpske postaje sve izglednija jer su muslimani srušili dejtonsku BiH i izašli iz ustavnog okvira, rekao je predsednik Republike Srpske7

Naredni meseci biće ključni, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i dodao da će Srpska sačuvati svoju samostalnost.

“Među Bošnjacima ne postoji nijedan ozbiljan lider koji je spreman da se reši podaništva i šurovanja sa strancima jer tako misle da će napraviti štetu Srbima. To je srž svih problema u funkcionisanju BiH”, naveo je on na Iksu.

Prema njegovim rečima, Bošnjaci moraju da shvate da je “jedini način napretka BiH moguć dijalogom sa Srbima i Hrvatima. Sve ostalo je permanentna kriza za BiH, iz koje nema izlaza”.

“Srpska zna svoj put. Spremni smo da sačuvamo dejtonsku, ustavnu, samostalnu BiH, ali ne moramo. Samostalnost Srpske postaje sve izglednija jer su muslimani srušili dejtonsku BiH i izašli iz ustavnog okvira. Naredni meseci biće ključni. Srpska će sačuvati svoju samostalnost i jačati. Oni koji se raduju i likuju nad pritiscima i ucenama na kraju će sami trpeti posledice toga što su pristali da budu podanici i poslušnici, a ne ravnopravni predstavnici naroda”, zaključio je Dodik.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad