Republika Srpska

Dodik: Republika Srpska će u miru ostvariti samostalnost

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da ne vjeruje u Bosnu i Hercegovinu, jer je „sklepana” i nikad nije imala šansu da uspije, ali je i poručio da će Republika Srpska biti samostalna država, kao i da će to u miru ostvariti.

Foto: Borba

Za nas je BiH nametnuta ljuštura, mi bismo željeli da budemo sa Srbijom – to je istorijska težnja našeg naroda”, rekao je Dodik.

Lider Srba u Bosni i Hercegovini je kazao daje Ustavni sud poništio suštinu Dejtonskog sporazuma.

Na pitanje da li sada na dnevnom redu imovina, Dodik kaže da jeste i dodaje da misli da su se prekombinovali.

Naglasio je da je imovina sad glavno pitanje u BiH, kao i da Republika Srpska neće ići u Sarajevo da o tome odlučuje.

Ne postoji parlament BiH, već Parlamentarna skupština”, naveo je on i dodao da su ranije vJerovali da tu može nešto da se uradi.

AŽDAJA JE ZINULA I NEĆE DA SE SMIRI DOK NAS NE PROGUTA, ALI JOJ TO NEĆE USPJETI

Sad vidimo da je to aždaja koja je zinula i kojoj ne može niko da zatvori usta. Dok ne progutaju Republiku Srpsku, neće se smiriti”, poručio je Dodik i naglasio da je progutati neće i da će Republika Srpska biti samostalna država i da će to u miru ostvariti.

Mi nemamo ratni plan, naši planovi nisu ratni, naši planovi su mirnodopski. Mi se pitamo kakva je ovo galama o ratu. Sa naše strane će biti mir”, kaže Dodik i pita kako ćete sprečiti jedan parlament da donese odluku i kaže danas proglašavamo Republiku Srpsku samostalnom državom.

Na konstataciju da su za to potrebni neki saveznici, Dodik pita: „A otkud znate da nemamo ponešto ili sasvim dovoljno”.

Milorad Dodik kaže i da će povući sudije u Ustavnom sudu BiH.

Sjutra bi trebalo da se održi skupština i da se povuče sudija kojeg bira Narodna skupština, jer taj Ustavni sud davno postao antiustavni sud, on je oskrnavio Ustav. Taj sud je pribavio sve sem što nije Ustavni sud. On je trebalo da štiti Ustav BiH, ne da ga degradira“, dodao je Dodik.

VELIKA SRBIJA JE NJIHOVA PARANOJA

Dodik je potom upitao i što je problem velika Srbija.

Zašto bi to bio problem? Njihova paranoja, je li? Ja volim da bude velika i jaka Srbija i volim da budu okupljeni Srbi oko Srbije„, dodao je Dodik i poručio da ne vidi zašto nije legitimno da tako razmišlja i zašto bi bilo legitimno da razmišlja kao Bećirović ili Komšić.

BiH je eksperiment koji su napravili stranci da bi ovde imali s čime da obučavaju svoje neobučene elite koje su kasnije angažovali širom svijeta„, kazao je on i naglasio da bi jedino racionalano bilo da se BiH podijeli.

Prema njegovim rečima, sukob niza istorijskih činjenica dovodi do toga da je BiH nemoguća država.

BiH je nemoguća zemlja, naravno stalo nam je do mira, ali mi se ne možemo pomiriti sa stanjem u kojem se nalazimo”, poručuje Dodik.

HRVATI SE BOJE NA POMEN SLOVA “S”

Dodik je komentarisao i izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da Srbi nikada nisu imali pomoći od Rusa i da treba da se okrenu od Moskve, jer su Rusi uvijek pomagali samo Bugarima.

Imaju oni pomoć od Njemačke i Amerike, pa šta su nešto bolji od nas? Hrvatska koliko već godina je u EU pa nisu napravili neki pomak”, dodao je on i naglasio da je Hrvatska poluprazna jer se iselilo mnogo ljudi.

Naveo je i da je Srbija bez obzira što nije imala toliku evropsku pomoć kao Hrvatska kao članica EU, po BDP-u bolja nego Hrvatska.

Oni se boje S, kada se pomene S oni se boje, a kada se pomene Srbija onda su u velikom strahu, a kada se pomene Velika Srbija onda su u jendeku”, poručio je Dodik i dodao da je pitanje da li bi njima u Sarajevu Vučić bio dobar kada bi ukinuo Republiku Srpsku.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad