Republika Srpska

Dodik: Razgovorima u Mostaru mogu biti nezadovoljni samo turista Šmit i svetski putnici

Foto: FENA/BRANKA SOLDO

Predsednik RS je naveo da EU ne može biti kompletna bez RS i BiH u svom sastavu i poručio da BiH može funkcionisati samo kao mala EU ili ne može nikako

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik je istakao da jedini koji jučerašnjim razgovorima u Mostaru mogu biti kompletno nezadovoljni su “turista Šmit i svetski putnici koji BiH žele kolonijalni status”, a njenim narodima status podanika.

“Kao učesnik sastanka ohrabren sam činjenicom da smo satima konstruktivno razgovarali i pomerali stvari u dobrom pravcu. Oko nečega ćemo se dogovoriti brže, oko nekih stvari sporije, ali činjenica da naše radne grupe ulažu trud u rešenja, a mi u njihovu implementaciju govori da postoji volja, da verujemo u sopstvenu demokratiju, a ne u tuđu demonstraciju sile i nepoštovanja prema nama”, objavio je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je poručio da EU ne može biti kompletna bez Republike Srpske i BiH u svom sastavu.

“Od EU očekujem da vrednuje činjenicu da je evropski put naš zajednički cilj u vezi s kojim imamo saglasnost i na kojem zajedno radimo već godinu dana. EU ne može biti kompletna bez Republike Srpske i BiH u svom sastavu jer je ona nastala kao mirovni i demokratski projekat da se zaustave vekovni konflikti u Evropi. I EU i BiH, procesima u kojima odlučuju njihovi lideri, opredeljuju se jesu li instrument kratkoročnih geopolitičkih interesa u ovim komplikovanim vremenima ili služe ciljevima i narodima koji u njima žive”, napisao je Dodik.

Predsednik RS je dodao da nikada neće odustati od služenja interesima naroda koji ga je demokratski birao.

“Jedno je sigurno – neću odustati od služenja interesima naroda koji me je demokratski birao i boriću se za naše pravo na istoriju koju pišemo hiljadu godina. Ukratko, BiH može funkcionisati samo kao mala EU ili ne može nikako. Puna razgovora i kompromisa koji nisu po volji svakome, ali ne smeju biti na štetu nikome”, rekao je predsednik Republike Srpske.

U Mostaru je održan sastanak partnera u vlasti na nivou BiH. Lideri SNSD-a, HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko “trojke” razgovarali su o usaglašavanju o tri evropska zakona.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad