Republika Srpska

Dodik poručio Banjalučanima: Obeležavamo veliku pobedu i čuvamo slobodu

Foto: Tanjug

Banjaluka proslavlja Dan grada, u znak sećanja na 22. april 1945. godine, kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je čestitku svim građanima i rukovodstvu Banjaluke povodom 22. aprila – Dana grada i 79. godišnjice oslobođenja Banjaluke od fašizma u Drugom svetskom ratu.

“Povodom 22. aprila, jednog od najznačajnijih datuma u istoriji Banjaluke, upućujem vam najsrdačnije čestitke sa željom da i u budućnosti dostojanstveno obeležavamo ovu veliku pobedu i očuvamo slobodu”, naveo je Dodik u čestitki.

On je istakao da je Banjaluka tokom svih ovih godina gradila i stekla reputaciju uspešnog administrativnog, ekonomskog, univerzitetskog, sportskog, političkog i kulturnog centra čije znamenitosti i bogato istorijsko nasljeđe predstavljaju izvor ponosa za lokalno stanovništvo, ali i za cijelu Republiku Srpsku.

“Uz istrajnu podršku republičkih institucija uveren sam da će rukovodstvo Banjaluke raditi na stvaranju povoljnog ambijenta za život i rad svih njenih građana, te u tom smislu pozdravljam svaku inicijativu koja vodi razvoju i prosperitetu”, navodi se u čestitki predsednika Republike Srpske.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad