Republika Srpska

Dodik objavio svedočenje muslimana iz Srebrenice: Ovako izgleda istina (VIDEO)

Foto: Getty

Hakija Meholjić, koji je od aprila 1993. godine bio komandir ratne muslimanske policijske stanice u Srebrenici, poznat je bio u široj javnosti po javnom iznošenju istine i okrivljivanju Alije Izetbegovića za pad Srebrenice

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio je na Iksu izjave pokojnog Hakije Meholjića o stradanju u Srebrenici i komandovanju Alije Izetbegovića.

Hakija Meholjić, koji je od aprila 1993. godine bio komandir ratne muslimanske policijske stanice u Srebrenici, poznat je bio u široj javnosti po javnom iznošenju istine i okrivljivanju Alije Izetbegovića za dešavanja u Srebrenici.

Meholjić objašnjava da ih je Alija Izetbegović prvo oslovio sa “dragi moji Srebreničani” i upitao kako su, a onda izložio i plan koji mu je ponudio američki predsednik Bil Klinton.

“Nudi mi Klinton da uđu četnici u Srebrenicu i izvrše pokolj pet hiljada muslimana i biće vojna intervencija NATO snaga na srpske položaje u celoj BiH. Šta vi mislite o tome? Ja sam skočio i rekao: ‘Da li si ti lud? Ko će da kaže ti na klanje, ti ne ideš?’ Ovo je ono što je Alija rekao”,  prepričava u videu Meholjić susret sa Izetbegovićem.

Meholjić dalje komentariše da je “Alija loš čovek”.

Dodik je video objavio pod nazivom “Ovako izgleda istina”.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad