Republika Srpska

Dodik: Ne planiramo secesiju BiH, već razdruživanje od Federacije

Foto: Tanjug

BiH nema bez Republike Srpske i to se mora uvažavati, naglasio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da iza politike Srpske ne stoji namera izazivanja bilo koga, da RS poštuje slovo Dejtonskog sporazuma, kao i da ne postoji plan o secesiji.

“Niko ne proglašava secesiju, mi se ne odvajamo u BiH, mi smo kao Republika Srpska ušli u BiH, nemamo plan secesije, ali ukoliko svi naši napori ne uspeju, imamo plan da se razdružimo sa FBiH. Mi imamo odnos sa FBiH koja je strana Dejtonskog sporazuma. Ako imamo šta da razgovaramo, mi treba da razgovaramo sa FBiH, a ne sa organima BiH”, poručio je predsednik Srpske za Fejs TV.

Naglasio je da se ni od jednog političara iz Republike Srpske ne može čuti priča o ratu, za razliku od političara iz FBiH.

Dodik je rekao da Bošnjaci ruše Dejtonski sporazum.

“Narativ koji se stvorio u Sarajevu da mi ne poštujemo Dejton je izvrnut. Njega ne poštuje bošnjačka politička struktura”, precizirao je Dodik.

Takođe, istakao je da srpski narod neće da živi u BiH koja je mimo Ustava i da nema BiH bez Republike Srpske.

“BiH nema bez Republike Srpske i to se mora uvažavati”, naglasio je Dodik.

Po njegovim rečima, posle rezolucije o Srebrenici ništa neće biti isto, a Republika Srpska će raditi u svom interesu.

Govoreći o ekonomsko-političkoj situaciji u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da Srpska ima dinamiku koja nije ugrožena, da vodi zdrave političke procese i da je nedavno okupljanje na mitingu u Banjaluci bilo pokazatelj tog dobrog raspoloženja.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad