Republika Srpska

Dodik: Mi iz Republike Srpske nikada nismo bili bosanski Srbi, već uvek Srbi

Foto: Tanjug

Nikada ne možemo dozvoliti da nas na takav način kvalifikuju. Sve što rade je da pokušavaju da nas odvoje od Srbije, poručio je predsednik Republike Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je sinoć u Subotici da su njegova i politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića čvrste i srpske i da su Srpska i Srbija, po njegovoj percepciji, jedna država u kojoj živi jedan narod.

“Srpska i Srbija su jedna država, bez obzira šta o tome mislili sa Zapada, jer u njoj živi jedan srpski narod. Mi nismo nikakvi bosanski Srbi, uvek smo Srbi i nikad nismo dozvolili da nas odvoje od Srbije. Mi iz Srpske volimo Srbiju i nikad nismo uradili ništa protiv Srbije”, naglasio je Dodik.

Dodik je odao posebnu zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog realizacije projekata u opštinama širom Srpske, prenosi RTRS.

“Sa velikim nije lako, ali je uvek važno šta mi hoćemo. Nemojte se pitati šta oni misle, nego šta mi odlučujemo da radimo”, rekao je Dodik na svečanosti pod nazivom “Veče Republike Srpske” kojom je Zavičajna zajednica Republika Srpska proslavila 10 godina postojanja i uspešnog rada u Subotici.

On je naglasio da Srbija može biti samo snažna zbog ovoga što radi Vučić, a to je da ima jaku poziciju.

“Mi, a i vi koji ste ovde došli iz naših krajeva, nikada nismo bili bosanski Srbi, mi smo uvek bili Srbi. Nikada ne možemo dozvoliti da nas na takav način kvalifikuju. Sve što rade je da pokušavaju da nas odvoje od Srbije”, istakao je Dodik, prenosi Srna.

On je pozvao okupljene da na izborima podrže listu oko predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te ukazao da su svi predsednici Srbije uvek gajili bratsku ljubav prema Republici Srpskoj, ali da sa Vučićem nema priče, već ima projekata.

“Srbija koja ima dosta svojih unutrašnjih izazova, prisutna je u Republici Srpskoj i zahvalan sam Vučiću, jer je u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj, a ima ih 63, izgradio neki objekat gdje je Srbija pomogla i značajno donirala ili potpuno izgradila vrtiće, škole ili neke komunalne objekte”, rekao je Dodik.
On je istakao da Srbi iz Republike Srpske ne daju na Srbiju, jer znaju da je jedino ona njihov garant.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad