Republika Srpska

Dodik: Marfi mora kući

Foto: Borba

Predsjednik Republike Srpske reagovao je na Marfijevo saopštenje u kojem je rekao da Dodik rizikuje budućnost građana Republike Srpske i podriva Dejtonski sporazum.

Još nije kasno da SAD sačuvaju ugled svjetske sile u očima ljudi koji žive u BiH, ali da bi se to desilo, američki ambasador Majkl Marfi prvo mora da ode kući, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

„Nekada je sve stajalo u jedan tvit. Danas Marfi mora da ispiše ponjavu budalaština da bi otišao zadovoljan na spavanje“, napisao je Dodik na Iksu, reagujući na Marfijevo saopštenje u kojem je, između ostalog, rekao da Dodik rizikuje budućnost građana Republike Srpske i podriva Dejtonski sporazum.

Dodik je naveo da primjećuje malu razliku u saopštenjima.

„Ovo današnje neobično podsjeća na rukopis opozicije u Republici Srpskoj. Ranije su Marfijeva pisanija ličila na saopštenja SDA. Ali ni onda ni sada nisu imala veze s realnošću. Usuđujem se reći, ni s pameću“, istakao je Dodik.

Marfi je ranije komentarišući Dodikovu izjavu da bi Srbi u ovom vijeku trebalo da formiraju jedinstvenu državu, koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora, demokratskim putem i političkim mjerama, a ne ratom, rekao da Dodik poziva na rušenje državnih granica na Zapadnom Balkanu kako bi se stvorila jedinstvena srpska država.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad