Region

Dodik: Komšić ide u lažnu državu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da napad Šefika Džaferovića na predsjednika Srbije dolazi u trenutku kada Džaferović zna da Željko Komšić, mimo odluke Predsjedništva BiH, ide u posjetu južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji.

Dodik
Foto: Borba

S tim da Komšić ide tamo kao u posjetu državi, što je direktan prst u oko i Srbiji i Republici Srpskoj i cijelom srpskom narodu i nije u duhu dobrosusjedskih odnosa -rekao je Srni Dodik.On je istakao da je Srbija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, što znači svih aneksa tog sporazuma od kojih je jedan i Ustav.
– Ako predsjednik Srbije izrazi zabrinutost što se krše prava Republike Srpske data Aneksom 4, to nije miješanje u unutrašnja pitanja BiH već legitiman politički nastup predsjednika Srbije – naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, i pored više puta jasno izrečene poruke da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, u Sarajevu ne splašnjava kampanja protiv Srbije koju optužuju svaki čas za nešto, a sad šalju i Komšića na Kosovo.

– Danas je na optuženičkoj klupi Srbija, sutra će biti Hrvatska. Pitam se sa kim muslimani žele da žive u BiH i da li je to ta dobrosusjedska politika za koju se lažno zalažu – zaključio je Dodik.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad