Republika Srpska

Dodik: Izjava predsednika Crne Gore je uvreda za Republiku Srpsku

Foto: vijesti.me

Jakov Milatović je rekao da je poseta Dodika Podgorici bila pomalo čudna

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da izjava predsednika Crne Gore Jakova Milatovića da će posetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta, predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je naveo da je bio u poseti Skupštini Crne Gore i predsedniku Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da nije ni očekivao da će da ga pozove Milatović, niti da se sastane sa njim.

“Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, videćemo. Jer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH”, naveo je Dodik na Iksu.

Dodik je izrazio nadu da će u narednom periodu jačati one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom.

Podsetimo, Milatović je rekao da je poseta Dodika Podgorici bila pomalo čudna.

“Gospodin Dodik je predsednik Republike Srpske, moji stavovi o Bosni i Hercegovini su veoma jasni i doživljavam je kao jednu celovitu državu i tu je sva priča koju imam sa gospodinom Dodikom u tom smislu završena. Nisam ništa oćutao. Da imamo ljude koji imaju jasno izražene stavove, drugačije bi bilo. Moji stavovi o BiH su vrlo jasni”, rekao je Milatović i dodao da u organizaciju posete nisu bili uključeni

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad