Republika Srpska

Dodik: Igranka muslimana po pitanju članstva tzv. Kosova obiće se o glavu BiH

Foto: Avaz

Odmetnute strukture bosanskih muslimana davno izašle iz ustavnih okvira i odstupaju od svega što dejtonska BiH predstavlja, poručuje predsednik Republike Srpske

Igranka koju su priredili bosanski muslimani po pitanju članstva samoproglašenog Kosova u Savetu Evrope na kraju će se obiti o glavu isključivo BiH, smatra predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je na Iksu objavio da su odmetnute strukture bosanskih muslimana davno izašle iz ustavnih okvira i odstupaju od svega što dejtonska BiH predstavlja.

“Možda Komšić misli da je uspeo nešto da napravi jer je ostao suzdržan, ali to suštinski ništa ne menja, osim što je jasna poruka nama u Republici Srpskoj da su javno pokazali da je sve što radimo da sačuvamo našu ustavnu poziciju ispravno i jedino moguće u uslovima stalnog podmetanja i pokušajima rušenja Republike Srpske i zaobilaženja u procesu odlučivanja jednostranim delovanjem”, navodi Dodik.

Sve njihove akcije i licemernost po pitanju tzv. Kosova, Dodik kaže da otvaraju nove perspektive za Republiku Srpsku, pa više nije tako neuobičajeno reći i očekivati da Republika Srpska uradi isto.

“Mehanizmi za to postoje. Mi smo se već odvojili, u svemu. Potrebno je da ozvaničimo naš miran razlaz, koji su bosanski muslimani inicirali svojim jednostranim potezima i rušenjem ustavnog poretka. Bilo bi najbolje za sve koji žive u BiH da na institucionalnom nivou počnemo razgovore o odvajanju, jer miran razlaz je činjenica i treba učiniti sve da se obezbede stabilnost i saradnja na način koji je moguć”, kaže Dodik.

Mi ne možemo da budemo u zajednici s onima koji u nama stalno vide neprijatelje, kaže Dodik, te navodi da rade sve da ojačaju neprijateljstvo i mržnju prema srpskom narodu.

“To nije prirodno. Takva zajednica ne može da opstane i zato se raspada”, istakao je Dodik.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad