Politika

Dobrosavljević: Prvi put od 1918. autentični predstavnik sprskog naroda će biti na jednoj od tri najvažnije funkcije u Crnoj Gori

Foto: Tanjug

Prvi put nakon 1918. godine na jednoj od tri najvažnije funkcije će se nalaziti autentični predstavnik srpskog naroda. I tu neće biti slučaja promjene svog identiteta kao što je to uradila Narodna stranka Novaka Kilibarde.

Ovo je kazao politički konsultant Vladimir Dobrosavljević gostujući na Jutarnjem programu Happy televizije.

Dobrosavljević je kazao da od Vlade ne bi bilo ništa da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović nije dobio signale od američkog državnog sekretara Blinkena za vrijeme sjednice UN-a u Njujorku koje je prenio mandataru za sastav Vlade Milojku Spajiću.

„Ti signali su da u ovakvim okolnostima da koalicija Za budućnost Crne Gore na određeni način participira u vlasti. Da tih signala nije bilo, od ovoga ne bi bilo ništa. Spajić bi po cijenu saradnje sa DPS-om napravio Vladu, iako bi ga napustili i neki njegovi poslanici“, kazao je on.

Na ovaj način, dodaje analitičar, Crna Gora u pravom smislu riječi postaje multikulturalna i multietnička država u kojoj su sve identitetske zajednice ravnopravno tretirane.

„Ovo možda nije idealan sporazum, neko će reći da je ZBCG trebala da dobije ministarstva jer je glasao određeni broj građana. Ipak, oni su ovo prihvatili i dokazali da im nije do vlasti već do stabilnosti. Ovo je jedan ogromni istorijski iskorak gdje ništa više neće biti isto. Doći će do pomirenja“, kazao je on.

Ovim potezom dolazi i do pacifikacije crnogorske političke scene.

„Do toga dovodi ovakvo inkluzivno pravljenje Vlade. Ali se i pokazuje nesposobnost Demokratske partije socijalista da se mijenja“, jasan je on.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad