Politika

Dobričanin: Manjinama smo nudili ulazak u Vladu posle 30. avgusta 2020. ali su oni odbili i odlučili da ostanu vjerni Đukanoviću!

Foto: Borba

Poslanik Ujedinjene Vladimir Dobričanin smatra da je način pregovora mandatara Milojka Spajića bio pogrešan i da je to odraz neiskustva.

On je kazao da misli da nikad u istoriji višestranačja u Crnoj Gori nije bilo lakše sastaviti vladu i to sa dvotrećinskom većinom.

“Imali ste u rukama gotovo 54 poslanika koji su bili spremni da podrže vladu bez ikakvog uslovljavanja”, ukazao je Dobričanin.

Podsjetio je da su i u prvoj vladi nakon 30. avgusta partije manjinskih naroda imale poziv za učešće u vlasti i da bi dobile više nego što bi im i DPS dao.

“I oni su to odbili. To je meni bilo najpoštenije jer su ipak tridesetogodišnji partneri DPS-a u svim nepočinstvima. Da li zaboravljamo da su pojedini funkcioneri pojedinih tih partija dobijali stanove i plaćali ih manje od paklice cigareta? Ako pogledamo partitokratsko zapošljavanje, prednjačili su u tome. Ako pričamo o Zenki, on je klasični predstavnik DPS-a. To što on ima neku drugu partijicu to je druga priča”, kaže Dobričanin.

Rečenica “ulazak Srba u vladi” se, kaže, koristi na pogrešan način.

“Možete vi da nađete Srba u Vladi koliko hoćete. Da li će ta vlada biti dobra? Ako je ovako sastavljamo – neće”, poručuje Dobričanin.

Borba

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad