Crna Gora

DNP i Slobodna Crna Gora potpisale sporazum o saradnji i jedinstvenom političkom delovanju

Foto: Skupština Crne Gore


Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević izjavio je na današnjoj konferenciji za medije da je postignut sporazum o organizovanoj saradnji i jedinstvenom političkom delovanju između DNP-a i Slobodne Crne Gore (SCG) Vladislava Dajkovića.

Knežević je istakao da će ove dve stranke zajedno nastupiti na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici.

On je napomenuo da su ove stranke na junskim parlamentarnim izborima izašle u više listi, što je dovelo do rasipanja glasova.

“Dilema o načinu nastupa je iza nas”, rekao je Knežević.

Dajković je poručio da postaje čvrst i stabilan partner DNP-a.

“Ovim se rađa nova politička realnost u Crnoj Gori. Formira se snažan politički blok na čelu sa Milanom Kneževićem”, kazao je Dajković.

On je dodao da je “Milo otišao sa vlasti, ali su na vlast došli razni mali Milovići”.

“Crna Gora je priznala Kosovo više nego Aljbin Kurti, a sankcije Rusiji i dalje traju. Zato smo odlučili da formiramo ovaj savez. Učestvovaćemo na izborima u Šavniku kad se raspišu, ali i u Andrijevici, Budvi i Podgorici na jesen, ako budu izbori. Zajedno možemo sve”, naglasio je Dajković.

Upitan na osnovu čega tvrdi da će biti izbora u Podgorici, Dajković je rekao da “i deca znaju da je na snazi ozbiljna kriza”.

“Uveren sam da kriza u Podgorici zavisi od situacije na državnom nivou”, istakao je lider Slobodne Crne Gore.

Knežević: Saglasan sam sa ocenom Fridom Hausa da je ZBCG ušla u Vladu bilo bi drugačije

Na pitanje kako komentariše ocene Fridom Hausa da je u Crnoj Gori na snazi hibridni režim, Knežević je rekao da se slaže sa tom ocenom.

“Ključni razlog je što nije došlo do demontaže, jer koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG) nije dozvoljeno da uđe u vlast, na pozicije ministara, a da je ona deo izvršne vlasti, to bi bilo drugačije”, rekao je Knežević.

Dodao je da očekuje rekonstrukciju na osnovu dogovora sa predsednikom Vlade Milojkom Spajićem.

Rekao je da je do nje trebalo doći i posle ostavke predsednika države Jakova Milatovića na sve funkcije u Pokretu Evropa sad (PES), i nakon isključenja ministra pravde Andreja Milovića iz partije.

Rekao je da će se odazvati na inicijativu šefa poslaničkog kluba PES-a Vasilija Čarapića o prevazilaženju krize u Šavniku, ali i “da lociraju gde je problem, jer postoje tri, četiri stanovišta”.

Na pitanje novinara o “odlasku Mila a dolasku Milovića”, Dajković je rekao da nije mislio ni na jedno ime, ali da je spoljna politika ostala ista, a da ni jedan interes srpskog naroda nije ispunjen.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad