Politika

Đurović: Azerbejdžan i Crna Gora razvili odlične odnose

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se sa predsjednikom Vlade Republike Azerbejdžan Alijem Asadovim.

Foto: Borba

Dvije zemlje su, od uspostavljanja diplomatskih odnosa, uspjele da razviju odlične odnose, na osnovama prijateljstva, otvorenosti i razumijevanja, što je rezultiralo sadržajnom i konstruktivnom saradnjom, naročito u domenu ekonomije”, istakla je Đurović.

Predsjednica skupštine je naglasila da je ekonomska saradnja visoko na agendi bilateralnih prioriteta, te ukazala na značaj održavanja treće sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju u narednom periodu i iskazala zadovoljstvo što će, po principu reciprociteta, ovog puta Crna Gora biti domaćin.

Predsjednica Skupštine je pozdravila saradnju u oblasti socijalnih usluga, kao i učestale kontakte između naroda dviju zemalja u oblasti kulture.

Predsjednik Vlade Republike Azerbejdžan Ali Asadov je istakao da je posjeta predsjednice Đurović veoma korisna za dalje snaženje odnosa između Crne Gore i Azerbejdžana, koji su tradicionalno dobri i prijateljski.

Pored već postojećih uspješnih investicija Azerbejdžana u Crnoj Gori, Asadov je istakao da postoji niz oblasti za proširenje saradnje kao što su ekonomija, energetika, transport, turizam i brojne druge.

Sagovornici su se saglasili da su Crna Gora i Azerbejdžan vrlo slične zemlje u pogledu svog multietničkog i multikonfesionalnog karaktera, te da su to dodatne spone koje nas povezuju i daju podsticaj daljoj saradnji.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad