Srbija

Đurđević Stamenkovski u Bundestagu: Ne želimo ultimatume iz Brisela, već Evropu suverenih država

Foto: Borba

„Mi ne želimo ultimatume iz Brisela, već Evropu suverenih država“, poručila je u Bundestagu Milica Đurđević Stamenkovski, predsjednica Srpske stranke Zavetnici i jedna od liderki Nacionalnog okupljanja. Ona je predvodila delegaciju koja je posjetila njemački parlament na poziv Tina Krupale, predsjednika parlamentarne stranke Alternativa za Njemačku, koja u poslednje vreme bilježi rast popularnosti, a koja je u martu ove godine zatražila da ova zemlja povuče priznanje tzv. kosovske nezavisnosti.

Učesnici susreta bili su saglasni u kritičkom stavu prema politici koju predstavlja Ursula fon der Lajen i razmenili mišljenja o dubokoj krizi Evropske unije.

Šef Alternative za Njemačku iskazao je interesovanje za situaciju u Srbiji i na Balkanu uopšte. Jedna od liderki Nacionalnog okupljanja je u razgovoru sa njim istakla da politika Šolca i Makrona saučestvuje u teroru koji režim Aljbina Kurtija sprovodi nad srpskim narodom i njegovom kulturnom i istorijskom baštinom.

„Kurti najavljuje novih hiljadu vojnika tzv. vojske Kosova, a glavni finansijeri, uz SAD, su Njemačka i Turska. To je ozbiljan bezbjednosni problem i direktna podrška velikoalbanskim aspiracijama na Balkanu“, kazala je Đurđević u Bundestagu.

Na sastanku je bilo riječi i o negativnoj ulozi Kristijana Šmita u Republici Srpskoj, kao i o aktuelnim izazovima migrantskog talasa, koji produbljuje krizu u Evropi, i predstavlja zajednički problem mnogih evropskih država.

Đurđević je poklonila lideru Alternative za Nemačku majicu sa natpisom „Nema predaje“ i istakla zadovoljstvo što suverenističke i državotvorne snage jačaju u čitavoj Evropi. Predstavnici NO i AFD saglasni su o važnosti povezivanja i umrežavanja državotvornih i suverenističkih snaga u borbi za Evropu suverenih nacionalnih država. Krupala je poželio sreću Nacionalnom okupljanju na predstojećim izborima.

Komentarišite

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Nazad