Društvo

Đurašković: Poboljšati saradnju Prijestonice sa poljoprivednicima

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje sa saradnicima organizovao je sastanak sa najvećim dijelom privrednog sektora sa ciljem unapređenja međusobne saradnje.

Foto: Vijesti

Obraćajući se predstavnicima privrednog sektora, gradonačelnik je istakao: ,,Svjestan sam koliko je danas teško biti preduzetnik na Cetinju, ali i srećan što ste uspjeli da uprkos finansijskoj krizi i pandemiji korona virusa, održite vaše poslovanje u gradu. Nova gradska uprava će prioritetno raditi na stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mjesta, investicije u dvije poslovne zone, unapređenju postojećeg biznis ambijenta na Cetinju i na produbljivanju saradnje između Prijestonice i biznis sektora.“

Na sastanku je posebno apostrofirana problematika koja se odnosi na plansku dokumentaciju, kao i visoke dažbine prema biznis sektoru koje su u nadležnosti gradske uprave, kao i podrška u pripremi projekata za apliciranje kod domaćih i inostranih finansijskih institucija.

Razgovarano je i o zajedničkim projektima poput prvog međunarodnog festivala pršute i o organizaciji posjete predstavnika Investiciono – razvojnog fonda Cetinju, kao i o brojnim drugim zajedničkim projektima koji će imati za cilj stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta u Prijestonici.

Zajednički je iskazana potreba da sastanci sa privrednim sektorom budu dio redovnih aktivnosti, te da se u što skorijem roku obnovi rad Privrednog kluba koji bi uključio što je moguće više cetinjskih privrednika i bio spona između privrednog sektora i lokalne samouprave.

Komentarišite
Pretplati se na Dnevne Novosti Newsletter!
Obavestite me >
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nazad